Wij zijn een verkeersveilige school

Verkeersveilige School

Hoofdluis: controleren is het halve werk

Hoofdluis is op veel scholen een regelmatig terugkerend probleem en het is moeilijk om er vanaf te komen. Het heeft niets te maken met gewassen of ongewassen haar. Het is gewoon een kwestie van pech hebben.

hoofdluis-280x220

Hoofdluis spreidt zich razendsnel dus hoe eerder we erbij zijn, hoe kleiner de kans is dat de hoofdluis zich uitbreidt.
Vaak controleren is dus belangrijk, zowel thuis als op school. En heerst er hoofdluis, dan is een zorgvuldige aanpak nodig: gedurende twee weken elke dag kammen met een netenkam, in combinatie met crèmespoeling. Dat helpt alleen als alle kinderen in een groep (en in hetzelfde gezin) tegelijk behandeld worden.
Op school hebben we een ouderwerkgroep voor hoofdluis.

Na elke vakantie controleert de ouderwerkgroep alle kinderen. Via de controles zijn we er ook als school snel bij als een kind hoofdluis heeft.
In dat geval informeert de leerkracht of de schoolleiding de betreffende
ouder(s)/verzorger(s) over de mogelijkheden voor het behandelen. Bovendien krijgen alle ouders van de groep dan een brief dat er hoofdluis is gevonden, zonder dat de namen van de kinderen genoemd worden.

Mochten er ouders zijn die zich alsnog willen aanmelden voor de controles dan kunnen deze zich opgeven bij de leerkracht van hun kind.

Door bovenop de afbeelding hieronder te klikken opent u de folder, waarin u alles kunt lezen over het opsporen en behandelen van hoofdluizen.

grootte

In deze editie van de Willem Spreekt: - Kinderboekenweek...
20september2019
Vandaag hebben alle groepen voorlichting gekregen over...
Brede School Moerdijk